2013. október 9., szerda

Éjszakai élet

Dóri - io - Máté - Ágnes - Peti - Eszter - Dóri
Ahogy azt az előző posztban jeleztem, tegnap este elmentünk az ESN nyitóbuliba. Ezek az olaszok nagyon furán nyomják, 11 körül kezdődnek a rendezvények náluk, és hajnali 2-kor már az afterparty indul.
Mi a buli előtt kicsit be akartunk melegíteni, úgyhogy találkoztunk a Piazza dell'Immacolatan. Ez Dóri (a jobb oldali) ötlete volt, mondván, hogy milyen fiatalos, meg sok egyetemista jár oda. Ez a valóságban úgy nézett ki, hogy egy teherautónyi lecsúszott szipus, meg néhány részeg bevándorló ordítozott. Olyan kész voltak, hogy magyarul káromkodtak. Tényleg.
Innen viszonylag hamar odébbálltunk, és a szórakozóhelyhez lényegesen közelebbi Colosseum tövében vertünk tanyát. Itt a vucumprakat leszámítva (<vuoi comprare? =akarsz venni? felkiáltással támadó, általában külföldi mozgóárusok) nem volt vészes a helyzet.
Amikor úgy találtuk, hogy itt az ideje fejest ugrani a buliba, akkor elmentünk a Piazza Navona mellett lévő Cuccagna bárba. Nem voltunk egyedül. Egy kisebb kocsma méretű helyen gondolták szórakoztatni a több száz erasmusos hallgatót, kicsit alábecsülték az érdeklődést a szervezők. De van jó oldala is a dolognak, tuti nem állsz be egynél többször italért a sorba. És ez a helyi italárak mellett még ESN kedvezménnyel is pozitívum.
Mire kiálltuk a sort és felhajtottuk a koktélunkat, már lehetett is menni az afterpartyba, ami a Level bárban volt, szintén a Navona környékén. Ez egy kicsit nagyobb placc volt, lehetett táncolni is, volt zene. Itt összefutottunk Jaddal (az egyágyas szobánk lakója) és Lorenzoval is. Jad viszonylag gyorsan fogott magának egy magyar lányt, pedig ekkorra csapataink már jócskán megfogyatkoztak. Végül olyan 3 körül léceltünk le, a Piazza Venezian fogtunk egy éjszakai buszt, ami ha nem is túl gyomorbarát módon (macskakő + gyér rugózás), de rendkívül gyorsan hazavitt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése